AutoClub

Dita Ndërkombëtare e Përkujtimit të Viktimave në Trafikun Rrugor/ Përkujto, Mbështet, Vepro!

Dita Ndërkombëtare e Përkujtimit të Viktimave në Trafikun Rrugor është krijuar në 2005-ën nga Kombet e Bashkuara dhe mbahet çdo vit të dielën e tretë të Nëntorit. Kjo është një ditë shumë e rëndësishme për parandalimin e dëmtimeve të aksidenteve rrugore. Organizata Botërore e Shëndetësisë dhe Bashkëpunimi i Sigurisë Rrugore i Kombeve të Bashkuara nxisin qeveritë dhe OJQ-të në të gjithë botën për të përkujtuar këtë ditë e cila këtë vit, do të mbahet më 15 Nëntor 2020.

FIA dhe Klubet e saj Anëtare e kanë pasur gjithmonë prioritet sigurinë rrugore, duke punuar rregullisht në partneritet me aktorë të tjerë të fushës së lëvizshmërisë për të mobilizuar dhe angazhuar drejtuesit ndërkombëtarë për këtë çështje.

Çdo vit, 1.4 milion njerëz humbasin jetën në rrugët e botës dhe 50 milion të tjerë mbeten të dëmtuar rëndë.

#WDoR2020

Përkujto! Mbështet! Vepro!

Regjistrohuni në Eventin Global Përkujtimor:

https://claimingourspace.typeform.com/to/Hxn9VfRi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *