AutoClub

Disa këshilla si të mirëmbani makinën gjatë kohës që po qëndroni në shtëpi

Për shkak të pandemisë Covid-19 që është shtrirë thuajse në të gjithë botën dhe masave shtrënguese të mara nga qeveritë, lëvizja me automjet është një prej lirive që është kufizuar së tepërmi. Në këtë mënyrë, makinat që nuk përdoren për periudha të gjata kohe, rrezikojnë të kenë probleme me baterinë dhe presionin e gomave.

Kujtojmë këtu që edhe kur një makinë është e fikur, ajo përsëri merr energji nga bateria. Një bateri makine mund të shkarkohet plotësisht vetëm disa javë pasi automjeti nuk përdoret.

-Kontrolloni gjithmonë presionin e gomave përpara se të lëvizni me makinë. Drejtuesit duhet të marrin në konsiderojnë vendosjen e blloqeve prej druri poshtë gomave të automjetit të tyre, në mënyrë që të mbrojnë presionin e tyre.

-Vendosni një karikues baterie ose një karikues baterie me energji diellore për të mbajtur të karikuar baterinë e automjetit tuaj.

Nëse keni probleme me baterinë, gomat, furnizimin me karburant apo kërkoni asistencë rrugore, na kontaktoni në numrin tonë të telefonit:

0676001222,

në adresën e e-mailit: info@aca.al

ose në kanalet tona të komunikimit në Facebook, Instagram dhe Twitter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *