- Advertisement -
21.5 C
Tirana
Saturday, May 18, 2024

KU RRITEN PARQET

Must read

ETEC 2022/ Uniforma Zyrtare e ekipit që do të përfaqësojë Shqipërinë

Uniforma Zyrtare e ekipit që do të përfaqësojë Shqipërinë në Konkursin Evropian Edukativ për Sigurinë Rrugore (ETEC) që do të zhvillohet më 24-27 Shtator...

ETEC 2022/ Shqipëria në Konkursin Evropian Edukativ për Sigurinë Rrugore

Këtë fundjavë do të jemi në Zadar të Kroacisë në Konkursin Evropian Edukativ për Sigurinë Rrugore (ETEC) për të promovuar #SigurinëRrugore te fëmijët. Shqipëria do të përfaqësohet...

ACA organizon për herë të parë “Digital Motorsport Cup”

Auto Club Albania do të organizojë për herë të parë Digital Motorsport Cup, një event që është risi në vendin tonë. Kompeticioni do të...

Cross Car në Shqipëri, ndiqni specialen në TV Klan

Në emisionin e radhës “Jo vetëm modë” në Tv Klan i është kushtuar një kronikë speciale pilotit kampion të Kampionatit Kombëtar të Kartingut 2020,...

Në pesë vite, regjistrimi kontinental i mjeteve është rritur me 6,5% dhe me 8% në vendet e Bashkimit Evropian

Në rrugët e Bashkimit Evropian qarkullojnë 386,4 milionë automjete, nga të cilat 308,4 vetëm në Bashkimin Evropian. Dhe respektivisht, 326,9 dhe 267,8 milionë janë vetura. Të dhënat e marra nga viti 2018 (i fundit në dispozicion), konfirmojnë një rritje dhe asnjë kufizim në qarkullimin e makinave personale dhe madje edhe të ashtuquajturave shërbime të lëvizshmërisë.

SHPËRNDARJA E MAKINAVE NË KRIZË

Në veçanti, format e shpërndarjes së krijuara rreth 20 vite më parë po reduktohen. Javët e fundit, “Share Now”, rezultat i bashkimit mes BMW-së dhe Daimler, për shkak të paqëndrueshmërisë së skenarit global dhe rritjes së kostove operative, është duke e zvogëluar aktivitetin e tij në 20 qytete në të gjithë botën, të përqendruar në Gjermani dhe në Itali, ku dega e Firences është e mbyllur. Fakti është që njerëzit vazhdojnë të duan një veturë për veten e tyre (të re, të përdorur, me qira apo me këste). Shiriti blu në grafikun në faqe, tregon performancën e parkut të automjeteve të regjistruara në periudhën 5-vjeçare, 2014-2018. Ndërsa, me portokalli tregohet shkalla e regjistrimit të automjeteve. Në Itali, e dyta në Evropë pas Luksemburgut, regjistrimi në pesë vjet u rrit me 5.7%, në BE me 6.8%, në Evropë (BE+Efta+Rusia dhe Turqia) me 7%.

- Advertisement -

More articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article

ETEC 2022/ Uniforma Zyrtare e ekipit që do të përfaqësojë Shqipërinë

Uniforma Zyrtare e ekipit që do të përfaqësojë Shqipërinë në Konkursin Evropian Edukativ për Sigurinë Rrugore (ETEC) që do të zhvillohet më 24-27 Shtator...

ETEC 2022/ Shqipëria në Konkursin Evropian Edukativ për Sigurinë Rrugore

Këtë fundjavë do të jemi në Zadar të Kroacisë në Konkursin Evropian Edukativ për Sigurinë Rrugore (ETEC) për të promovuar #SigurinëRrugore te fëmijët. Shqipëria do të përfaqësohet...

ACA organizon për herë të parë “Digital Motorsport Cup”

Auto Club Albania do të organizojë për herë të parë Digital Motorsport Cup, një event që është risi në vendin tonë. Kompeticioni do të...

Cross Car në Shqipëri, ndiqni specialen në TV Klan

Në emisionin e radhës “Jo vetëm modë” në Tv Klan i është kushtuar një kronikë speciale pilotit kampion të Kampionatit Kombëtar të Kartingut 2020,...

Auto Club Albania prezanton disiplinën më të re në motorsportin shqiptar, Cross Car

Jeni gati për adrenalinë, spektakël dhe risi?! Automobile Club Albania prezanton një disiplinë të re garash që i shtohet motorsportit në Shqipëri. Bëhet fjalë...