- Advertisement -
13.5 C
Tirana
Wednesday, October 4, 2023

RENAULT CLIO E-TECH

Must read

ETEC 2022/ Uniforma Zyrtare e ekipit që do të përfaqësojë Shqipërinë

Uniforma Zyrtare e ekipit që do të përfaqësojë Shqipërinë në Konkursin Evropian Edukativ për Sigurinë Rrugore (ETEC) që do të zhvillohet më 24-27 Shtator...

ETEC 2022/ Shqipëria në Konkursin Evropian Edukativ për Sigurinë Rrugore

Këtë fundjavë do të jemi në Zadar të Kroacisë në Konkursin Evropian Edukativ për Sigurinë Rrugore (ETEC) për të promovuar #SigurinëRrugore te fëmijët. Shqipëria do të përfaqësohet...

ACA organizon për herë të parë “Digital Motorsport Cup”

Auto Club Albania do të organizojë për herë të parë Digital Motorsport Cup, një event që është risi në vendin tonë. Kompeticioni do të...

Cross Car në Shqipëri, ndiqni specialen në TV Klan

Në emisionin e radhës “Jo vetëm modë” në Tv Klan i është kushtuar një kronikë speciale pilotit kampion të Kampionatit Kombëtar të Kartingut 2020,...

Një tjetër franceze, një tjetër hibride… Që mund të llogarisë dy motorë elektrikë dhe një kambio elektroaktive me katër marshe, një mjedis vërtet origjinal. Do ta shpjegojmë pse

SI PUNON

Skema hibride E-Tech e Clio-s është e veçantë sepse pika e fillimit kryhet ekskluzivisht nga motori kryesor elektrik. Pastaj, në varësi të kërkesës për fuqi, motori termik ndihmohet nga paketa e dytë elektrike dhe sillet në shpejtësinë e saktë të rrotullimit, e nevojshme për ta lidhur atë pa pasoja me transmisionin. Ndryshimet e raporteve bëhen sipas të njëjtës procedurë. Në trafikun e qytetit dhe bllokimin e trafikut, kontributi i motorit elektrik është i konsiderueshëm: sipas Renault, ajo mbulon deri në 80% të udhëtimeve urbane. Sistemi funksionon mirë dhe pa kolpo.

INFOTAINMENT

Makina është e pajisur me sistemin e ri multimedial Easy link, i thjeshtë në përdorim dhe me një numër të konsiderueshëm funksionesh, mes të cilëve edhe navigatori me informacionet për trafikun në kohë reale. Instrumentat tregojnë më pas rrjedhën e energjisë dhe karikimin e baterisë së sistemit hibrid.

RIKUPERIM I VËSHTIRË

Përzgjedhësi i marsheve ju lejon të aktivizoni modalitetin B, i cili rrit rikuperimin e energjisë gjatë ngadalësimeve. Në këtë mënyrë, është e mundur të kufizohet përdorimi i pedalit të frenave, i cili në pjesën e parë të shtypjes së tij, modulon vetëm frenimin rigjenerues. Kur kërkohet ngadalësim më i madh, hyjnë në lojë disqet dhe ferrotat, të cilat kanë një jetë të gjatë, si në të gjitha modelet hibride.

AS FREKSION, AS SINKRONIZUES

Sistemi E-Tech u zhvillua tërësisht nga Renault, duke përdorur dy motorë elektrikë tashmë të disponueshëm, dhe duke dizajnuar kambion elektroaktive me katër shpejtësi, pa freksion dhe pa sinkronizues. E para nuk është e nevojshme sepse pika fillestare ndodh gjithmonë me njësinë elektrike. Gjithashtu, nuk ka as sinkronizues, duke pasur parasysh që funksioni i tyre kryhet nga motori elektrik dytësor. Energjia e rikuperuar dërgohet në baterinë me jone litiumi 1,2 kWh.

80%

Sipas Renault, në qytet kjo është përqindja e përshkueshmërisë së modelit elektrik të Clio-s

3 MOTORI

Një motor benzine 1.600 prej 140 kuaj fuqi dhe dy elektrikë

PËRMBLEDHJE

Motori

Hibrid i plotë

Cilindrata

1.600 cm³

Fuqia totale

103 kW (140 kf)

Çmimi

I padeklaruar

Previous articleFIAT 500X
Next articleFORD PUMA
- Advertisement -

More articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article

ETEC 2022/ Uniforma Zyrtare e ekipit që do të përfaqësojë Shqipërinë

Uniforma Zyrtare e ekipit që do të përfaqësojë Shqipërinë në Konkursin Evropian Edukativ për Sigurinë Rrugore (ETEC) që do të zhvillohet më 24-27 Shtator...

ETEC 2022/ Shqipëria në Konkursin Evropian Edukativ për Sigurinë Rrugore

Këtë fundjavë do të jemi në Zadar të Kroacisë në Konkursin Evropian Edukativ për Sigurinë Rrugore (ETEC) për të promovuar #SigurinëRrugore te fëmijët. Shqipëria do të përfaqësohet...

ACA organizon për herë të parë “Digital Motorsport Cup”

Auto Club Albania do të organizojë për herë të parë Digital Motorsport Cup, një event që është risi në vendin tonë. Kompeticioni do të...

Cross Car në Shqipëri, ndiqni specialen në TV Klan

Në emisionin e radhës “Jo vetëm modë” në Tv Klan i është kushtuar një kronikë speciale pilotit kampion të Kampionatit Kombëtar të Kartingut 2020,...

Auto Club Albania prezanton disiplinën më të re në motorsportin shqiptar, Cross Car

Jeni gati për adrenalinë, spektakël dhe risi?! Automobile Club Albania prezanton një disiplinë të re garash që i shtohet motorsportit në Shqipëri. Bëhet fjalë...