AutoClub

Mercedes E Cabrio – McLaren 720S

 

Mercedes E-Cabrio – E ZBULUAR INTEGRALE

AKTI i fundit i rinovimit të Mercedes E-Class, e cila në versionin kabrio, në shitje prej shtatorit, mbyll serinë. Nëse mbulesa prej pëlhurë mbetet një nga elementet e dallueshëm të modelit, midis risive mekanike më interesante është traksioni integral 4Matic, e disponushme për të gjithë motorizimet, të cilat do të prezantohen në mënyrë progresive në treg, shoqëruar ekskluzivisht me kambion automatike 9G-tronic. Të gjitha përmasat në rritje: duke filluar nga hapi që fiton 11 cm, duke tejkaluar 287 cm, tek gjatësia që tani arrin 483 cm nga 470 te versioni i tanishëm. Më e lartë se tre centimetra (143 gjithsej), E-Class Cabriolet përmirëson gjithashtu shifrat e hapësirës së brendshme.

Krahasuar me variantin veturë, shasia është më e ulët 15 mm, duke siguruar dozën e duhur të sportivitetit tashmë dhe me gomat standarde 17 inç. Nga 12.3 inç janë dy ekranet poshtë xhamit (opsionale) duke formuar widescreen. Ndërsa versioni bazë, parashikon dy instrumente rrethore dhe dy ekrane, respektivisht nga 7 dhe 8.4 inç. Pajime të shumta, nga sediljet me ngrohje tek klimatizatori, që ndryshojnë mënyrat e funksionimit në varësi të automjetit, nëse është i hapur apo i mbyllur, i projektuar për të garantuar përdorimin e E-Class-it në çfarëdolloj stine dhe në të gjitha kushtet atmosferike. Siguri dhe sistem infotainment në të njëjtin nivel me ato të versionit coupé.

 

McLaren 720S – AERODINAMIKË AUTORITARE

GJENERATA e dytë e modelit Super Series McLaren lë të diktojë ligjin e aerodinamikës, përmes së cilës përshtat interpretime të veçanta. Modeli 720S, për shembull, nuk ka kolektor ajri tek pjesët anësore, por mbështetet në karrocerinë “double-skin”, e ndërtuar rreth strukturës së re me fibër karboni Monocage II, e cila ka për detyrë ftohjen e motorit në pjesën qendrore: katër litra V8 biturbo, me 40% të komponentëve të rinovuar, me fuqi 720 kf, me moment përdredhës 770 Nm. Performancë e shkëlqyer: 0-100 në më pak se tre sekonda, vetëm tetë sekonda për të arritur 200 km/h, me një shpejtësi maksimale prej 341 km/h. E pranishme në treg prej majit.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *